Activiteiten voor thuis

Vermaak in coronatijd

We hebben allemaal te maken met het coronavirus. We worden geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven en zo weinig mogelijk mensen te zien. Activiteiten en evenementen zijn veelal geannuleerd.  Maar hoe komen we deze lastige periode door? Op deze pagina geven wij u tips voor leuke activiteiten die wel mogelijk zijn en bieden wij u ook digitale activiteiten aan. Deze kunt u veilig thuis ondernemen of gewoon van genieten.  De digitale activiteiten zijn eenvoudig vanuit huis met behulp van een laptop, computer of tablet te ondernemen. Klik op een onderwerp en u kunt aan de slag.

Creatief: DIY

Bekijk deze absoluut prachtige, makkelijke manieren om zelf thuis kaarten te maken: pop-up kaarten. 5 minuten knutselen.

Spelletjes lenen bij Karaat Mantelzorg voor mensen met dementie

Wist u dat u ook spelletjes kunt lenen bij Karaat Mantelzorg? Er zijn aangepaste spellen voor mensen die de ziekte dementie hebben. U kunt de spellen gratis bij ons lenen voor een periode van 4 weken. U kunt ze afhalen. De sjoelbak kunnen wij ook bij u thuisbrengen en ophalen.

Interesse?

Heeft u interesse om eens uit te proberen? |Stuurt u dan een email naar info@karaatmantelzorg.nl of bel naar 0180 – 763 717.

Sjoelen

Sjoelen is voor iedereen  toegankelijk met deze verkorte sjoelbak. Mensen met minder kracht in hun armen komen weer in de gelegenheid hun favoriete spelletje mee te spelen. Bovendien is de bak gemakkelijk op te bergen door zijn compacte uitvoering. Het spel is robuuster, heeft een volwassen uitstraling en is gemakkelijk  om te spelen. Afm. 115 x 42 x 6,5 cm.

Everyday Objects

it spel bevat mooie kleurenfoto’s van alledaagse voorwerpen verdeeld in zes groepen van elk acht verschillende fotokaarten met dezelfde kleur achtergrond. Met Nederlandse handleiding. De zes groepen zijn: voedsel, speelgoed, huishoudelijke artikelen, persoonlijke bezittingen, kleding, meubels/elektrische apparaten.

Blik Op Vroeger

Blik Op Vroeger is heel geschikt als reminiscentiespel, zowel thuis als in een tehuis. Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen bijzondere levensverhaal. Met dit vragenspel worden bijzondere herinneringen opgehaald. De vragen in het blik bieden handvatten voor boeiende gesprekken. Mensen wisselen ervaringen uit en men leert elkaar beter kennen. In totaal zijn honderd vragen onderverdeeld in tien herkenbare thema’s. Denk aan “Tienertijd”, “Familie en naasten”, “Ouderlijk huis”, etc. Op de achterkant van elk kaartje staat een afbeelding die met het thema te maken heeft.

Voorleesboekjes

Samen aangename momenten beleven met een lees- of voorleesboekje! Gedichten, korte verhalen en liedjes opgevrolijkt door mooie illustraties, afbeeldingen en vragen over vroeger en nu. De boekjes zijn gratis te lenen bij het Alzheimer Café Ridderkerk via Karaat Mantelzorg. Stuur een berichtje naar info@karaatmantelzorg.nl of bel 0180 – 763 717.

 

Oefeningen voor het brein

BrainGymmer is een website voor breintraining. Je kunt hier je geheugen verbeteren met oefeningen waarbij je – bijvoorbeeld – een patroon van omgedraaide blokjes moet onthouden. Vorderingen zijn goed te volgen, en je prestaties worden vergeleken met andere gebruikers. Er zijn veel oefeningen voor het trainen van andere cognitieve functies, zoals concentratie, denksnelheid, logica en perceptie.

Ontspanning

Spanning in schouders en nek zijn gemakkelijk op te lossen door dagelijks voor maar 5 minuten deze oefeningen te doen!

 

4-7-8 Kom tot rust – Ademtechniek

Mindfulnesscoach John van der Sluis geeft een tip: breng je zenuwstelsel tot rust door de 4-7-8 ademtechniek van Dr. Andrew Weil. Mindfulnesscoach John van der Sluis van Lopendstilstaan.nl

Virtuele musea-rondleidingen

Kun je de deur niet uit om een museum te bezoeken? Dan komt het museum toch gewoon naar je toe! 15 Nederlandse musea met virtuele tours Van het Rijksmuseum tot het Mauritshuis. Bekijk de website van de ANWB voor meer informatie

Bewegen

Bekijk de video’s van Heel Nederland thuis in beweging

Handgemaakte bomen van vilt: DIY

Begin de winter voorbereidingen gelijk goed met het gratis sjabloon voor de schattige vilt bomen van de zussen. “Gebruik de vilt bomen als decoratie voor uw wintertafel, in het raamkozijn, of in uw winterlandschap.”

Waarom krijg je stress van thuiszitten?

Sneller last van een kort lontje tijdens deze quarantaineweken? Of een onrustig gevoel omdat het misschien nog heel lang gaat duren voor je weer met je vrienden op pad kunt? Dat is niet zo gek. Thuiszitten veroorzaakt stress. Hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder (Vrije Universiteit Amsterdam) legt vanuit zijn eigen huiskamer uit hoe dat komt. En gelukkig heeft hij ook wat tips om die stress een beetje te verminderen.

Contact

Heeft u hulp of ondersteuning nodig? Neem contact met ons op via info@karaatmantelzorg.nl of 0180 – 736 717. Wij helpen u graag verder.