MAAK DEMENTIE BESPREEKBAAR

Het herkennen van dementie is belangrijk om tijdig passende begeleiding te vinden.  En met meer herkenning en begrip zorgen we  samen voor een dementievriendelijk Ridderkerk. Onderstaande campagne heeft tot doel om de Ridderkerkers via social media en diverse advertenties meer begrip voor dementie te laten krijgen.

De draad kwijt?

Is er iemand in jouw omgeving die steeds vaker dingen vergeet of bij wie het gedrag verandert? Of misschien herken je zelf deze symptomen? Soms is het onschuldig, maar het zouden ook tekenen van dementie kunnen zijn.

Bespreek je zorgen met iemand in je omgeving. Want het herkennen van dementie is belangrijk om tijdig passende begeleiding te vinden.

de weg naar huis?

Stel je treft een man op straat die zichtbaar ontdaan is. Zijn huis stond hier gisteren nog.  Herken jij de signalen van iemand met dementie?

Toon jij begrip?

Het leven van iemand met dementie wordt geleidelijk heel anders. De verschijnselen verschillen per persoon. Vaak zijn er terugkerende problemen, zoals geheugenklachten en verandering in karakter. 

Toon je begrip en geduld als iemand het leven niet meer begrijpt? Met meer herkenning en begrip zorgen we samen voor een dementievriendelijk Ridderkerk.